Podobne artykuły

  • Prezent w ostatniej chwili!Prezent w ostatniej chwili! Bywają chwile, gdy nagle orientujemy się, że zapomnieliśmy kupić najbliższej osobie prezent! Kto z nas nie przeżył takich momentów? Bywają też sytuacje, kiedy zwlekamy z kupnem upominku […]
  • Prezenty dla studenta na dobry początek naukiPrezenty dla studenta na dobry początek nauki Rok akademicki za pasem! Studenci muszą powoli zacząć żegnać się z trzymiesięcznymi wakacjami. Aby choć trochę umilić żakom powrót na uczelnię, warto obdarować ich drobnym, praktycznym […]
  • Kochasz pandy? Skompletuj zestaw gadżetów z motywem misia!Kochasz pandy? Skompletuj zestaw gadżetów z motywem misia! Pandy to jedne z najbardziej uroczych zwierząt na świecie! Są tak lubiane, że Internauci postanowili stworzyć dla nich specjalne święto! 13 listopada obchodzimy Dzień Pandy Małej. Jeśli […]
  • Wybierasz się na uroczystość? Podpowiadamy co kupić w prezencieWybierasz się na uroczystość? Podpowiadamy co kupić w prezencie Zazwyczaj, gdy wybieramy się do kogoś na urodziny, wieczór kawalerski/panieński lub inną imprezę, na którą trzeba kupić coś w prezencie, staramy się wybrać rzecz, która zapadnie danej […]
  • Międzynarodowy Dzień Kawy [29 września]. Prezenty dla kawoszaMiędzynarodowy Dzień Kawy [29 września]. Prezenty dla kawosza Międzynarodowy Dzień Kawy obchodzimy 29 września. Wykorzystajcie tę okazję do zaopatrzenia się w kilka przedmiotów związanych z Waszym ulubionym napojem. Możecie też wykorzystać ten dzień […]
  • Najlepsze prezenty z lat 90-tychNajlepsze prezenty z lat 90-tych Jesteś sentymentalny i kochasz powracać do przeszłości? Należysz do osób, które ucieszą prezenty przypominające im dzieciństwo. Na prezentowych listach widnieją już nie tylko przedmioty z […]
  • Prezenty dla podróżnikaPrezenty dla podróżnika Masz w gronie znajomych osobę, która każdą wolną chwilę spędza snując plany na kolejne wyprawy, kocha nowe wyzwania i uwielbia odwiedzać odległe zakątki świata? Jeśli tak, dowiedz się, co […]
  • Ponczo do pracy i na spotkanie ze znajomymi. Oryginalne fasony i wzoryPonczo do pracy i na spotkanie ze znajomymi. Oryginalne fasony i wzory Ponczo jest świetnym dodatkiem do stylizacji do pracy, na nieoficjalne spotkanie oraz jako ciepła narzutka podczas wieczoru spędzonego w zaciszu domowym. Przedstawiamy kilka wariantów tego […]
  • Dark restaurant. Pomysł na nietypową randkęDark restaurant. Pomysł na nietypową randkę Jeśli szukasz pomysłu na nietypową, oryginalną randkę, powinieneś przemyśleć zaproszenie wybranki/partnera do „dark restaurant”, czyli miejsca gwarantującego wyjątkowe doznania... Czym […]
  • Niebanalne prezenty na Dzień OjcaNiebanalne prezenty na Dzień Ojca Perfumy, golarka elektryczna, ulubione czekoladki, nowa koszula czy krawat? To zestaw najpopularniejszych prezentów, jakie dzieci kupują na Dzień Ojca. Spróbuj w tym roku popisać się […]

Smak letniej imprezy

slices of watermelon on wooden table. selective focus

Upalny dzień a wieczorem grill… I jak tu nie kochać lata! Przysmaki z rusztu nie muszą być jednak tłuste i ciężkostrawne. Na letnią imprezę proponujemy arbuza!

Co można zaproponować gościom na letniej imprezie? Na szczęście nie tylko steki z grilla. Znajomi będa z pewnością zaskoczeni i zadowolonie gdy zaproponujecie im na przykład arbuza z rusztu! Jeśli ktoś myśli, że ten owoc nie nadaje się na grilla, powinien się przekonać, że jest inaczej.

Pieczony arbus jest prosty w przygotowaniu i piekielnie smaczny! Jak go zrobić?

Arbuza należy pokroić (razem ze skórą) na ok 3 cm plastry. Plastry dzielimy na pół tak, by uzyskać trójkąty. Na tarce ścieramy odrobinę skórki z cytryny a sok z 3 cytryn wyciskamy do miseczki. Do soku z cytryn dodajemy 4 łyżeczki miodu, troche wody, odrobinę pieprzu cayenne i całość mieszamy. Tak przygotowanym sosem smarujemy powierzchnię plastrów arbuza i kładziemy na grillu. Pieczemy po 2-3 minuty z każdej strony. Gotowe!

Inną propozycją letniego menu może być mus a arbuza z miętą, który cudownie smakuje i odświeża. Przygotowanie również jest bardzo proste.

Kilka listków mięty zalewamy gorącą woda i zostawiamy na 15 minut pod przykryciem. Napar następnie odcedzamy i chłodzimy. Arbuza przecieramy przez sito i łączymy z naparem miętowym. Proste prawda?

Wróć do kategorii magazyn

Smak letniej imprezy 4.00/5 (80.00%) 1 głosów

Dodaj komentarz

*